04 Δεκ 2022

LEROY MERLIN

ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΑ HR AWARDS ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "EFFECTIVE USE OF COACHING"

Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Effective Use of Coaching» κατάφερε να αποσπάσει η Leroy Merlin στα HR Awards που διοργάνωσε η Boussias Communications  την 1η Οκτωβρίου 2015 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.  Η εταιρία βραβεύθηκε για την ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα του προγράμματος Field Coaching που ανέπτυξε σε συνεργασία με τη Συμβουλευτική Εταιρία SECRET KEY, για τον πληθυσμό πωλήσεων των καταστημάτων της.

Το βραβείο παρέλαβε η κα. Ιωάννα Τζουγκανοπούλου, Learning & Development Manager της εταιρίας , η οποία ανέδειξε την έμφαση που δίνει η LEROY MERLIN στους ανθρώπους της  μέσα από την υιοθέτηση προγραμμάτων ανάπτυξης & καθοδήγησης που μπορούν να συνδεθούν με μετρήσιμα αποτελέσματα σε προκαθορισμένους δείκτες.

Ο Δ/νων Σύμβουλος της Leroy Merlin, Olivier Arduin, παρευρέθηκε στην απονομή και τόνισε πως «..ενώ ο πελάτης είναι το επίκεντρο του κόσμου μας, οι άνθρωποι είναι η καρδιά της επιχείρησης μας»  .

Το  πρόγραμμα Field Coaching επιτάχυνε την ανάπτυξη των δεξιοτήτων πώλησης των Συμβούλων Πώλησης μέσα από  τη συστηματική καθοδήγηση τους στο  τερραίν  των καταστημάτων  από τους Προϊσταμένους.  Το πρόγραμμα πλαισιώθηκε από διαγνωστικά εργαλεία μέτρησης, συμπεριφορικά κριτήρια, πλάνα ανάπτυξης δεξιοτήτων σε καθοδηγητικές προτεραιότητες  και  δείκτες απόδοσης που ελέγχουν τις μετατοπίσεις στην απόδοση κάθε πωλητή  σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.  Οι δείκτες ποιότητας εξυπηρέτησης ανέβηκαν σημαντικά στα πιλοτικά καταστήματα  καθώς και το ποσοστό των πολύ ικανοποιημένων πελατών .

Η πρωτοβουλία εφαρμογής του Field Coaching  στην Ελλάδα παρουσιάστηκε  και στο παγκόσμιο HR FORUM του Group ADEO  στη Γαλλία . Στα πλαίσια αυτά η  LEROY MERLIN Ελλάδος χαρακτηρίστηκε πρωτοπόρος για το εγχείρημα αυτό και ξεκίνησε τη μεταφορά της τεχνογνωσίας και σε άλλες χώρες εντός Ευρώπης.

NICOLAS VASIL
Store Manager - LEROY MERLIN PIRAEUS

“Στο κατάστημα της Πειραιώς ξεκινήσαμε το πρωτοποριακό πρόγραμμα ανάπτυξης των ανθρώπων μας Grow together” για να μετασχηματίσουμε την αντίληψη και το mindset των συνεργατών μας για τον ρόλο τους, να τους οπλίσουμε με εργαλεία και πρακτικές sales management,  να τους υποστηρίξουμε να εξελιχθούν σε σύγχρονους Sales Coaches  με στόχο να πραγματοποιήσουμε το Όραμα του καταστήματος μας «να προσφέρουμε στους πελάτες μας μία μοναδική εμπειρία εξυπηρέτησης».

Για να το πετύχουμε, επενδύσαμε σε εκπαιδευτικά προγράμματα “Sales Management & Field Coaching” στους Διευθυντές Tμημάτων μας, στοχευμένα στην ανάπτυξη δεξιοτήτων καθοδήγησης, παρακίνησης και Sales Leadership. Οι εκπαιδεύσεις περιείχαν σύγχρονα  συστήματα του management of sales performance προσαρμοσμένα με εύστοχο και αποτελεσματικό τρόπο στις ανάγκες του Retail.

Σημαντικό να αναφέρω ότι η προσέγγιση της Secret Key στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση των εκπαιδεύσεων ήταν tailor-made στο Retail και πέτυχε να εμπνεύσει τους Διευθυντές μας να δοκιμάσουν στην πράξη και να πειραματιστούν με νέα εργαλεία και να υιοθετήσουν νέους τρόπους διοίκησης των πωλήσεων. Ακόμη πιο σημαντικό είναι το ότι διαπιστώσαμε το operational impact που είχαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα στα επιχειρησιακά αποτελέσματα του καταστήματος.

Θέλω να ευχαριστήσω την Secret Key και την κ. Έλενα Μητσιμπόνα για την πελατοκεντρική προσέγγιση της, για το πόσο ενεργητικά άκουσε τις ανάγκες μας, σχεδίασε και προσάρμοσε τις εκπαιδεύσεις , για τη μεθοδολογία που χρησιμοποίησε και για την πρακτική αξία που μας κατέθεσε.”